Bureau


Mr. Brigitte F.P. Lhoëst

Mobiel nummer +31 (0) 627 13 92 92
E-mail  info@internationaal-familierecht.nl
Talen  Nederlands, Engels, Frans, Spaans en Duits
Opleiding Universiteit Utrecht (Nederlands recht, propaedeuse Spaanse Taal en Letterkunde),
Universiteit Leiden (Notarieel recht),
Universiteit Maastricht (Recht en Linguïstiek),
Mediation Opleiding NMI

Brigitte Lhoëst is gespecialiseerd in internationaal familierecht en internationaal erfrecht. Zij is extern adviseur bij grensoverschrijdende nalatenschappen voor Janus Notarieel Juristen, een kantoor dat gespecialiseerd is in de afwikkeling van complexe nalatenschappen.  Naast haar advieswerkzaamheden geeft zij cursussen over internationaal huwelijksvermogensrecht en erfrecht. Zij is gastdocente bij het Fiscaal Bureau Notariaat (FBN). Zij publiceert  regelmatig in vakliteratuur over internationaal familierecht en erfrecht en is vaste medewerker van de Estate Planner Digitaal en het Fiscaal tijdschrift Vermogen (FtV).

Brigitte Lhoëst is lange tijd werkzaam geweest bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie te ‘s-Gravenhage. Als senior wetenschappelijk medewerker van het Notarieel Juridisch Bureau adviseerde zij notarissen over alle vragen met betrekking tot internationaalrechtelijke aspecten van het personen- en familierecht en van het erfrecht. Zij is tevens als universitair docent (internationaal) privaatrecht verbonden geweest aan de universiteiten van Maastricht, Leiden en van de Nederlandse Antillen. Als raadsheer-plaatsvervanger heeft zij rechtsprekende ervaring opgedaan.

Over haar werkzaamheden voor Internationaal FamilieRecht Advies: “Gedurende mijn hele loopbaan hebben vraagstukken van internationaal recht en het vergelijken van buitenlandse rechtsstelsels met het Nederlandse recht mijn bijzondere belangstelling gehad. Ik heb de afgelopen jaren in de praktijk dagelijks ervaren hoe moeilijk het is voor juridische professionals en particulieren om aan de juiste informatie te komen over internationaal familie- en erfrecht. Hoe wikkel ik de erfenis af van mijn bij leven in het buitenland woonachtige ouders en welk huwelijksvermogensrecht is van toepassing bij een echtscheiding van mijn buitenlandse partner zijn vragen die regelmatig worden gesteld. Ik gebruik graag mijn kennis en ervaring op dit terrein om deze en andere vragen over internationaal familie- en erfrecht te beantwoorden. U kunt daarbij rekenen op een professionele aanpak, integriteit en vertrouwelijkheid.”

 
 
 
 
Profielfoto: Hans Slegers